Deputy

 

 

 

 

Resul MAKRESHI

Zëvendësministër i Financave, Punës dhe Transfereve.

 

Resul Makreshi ka lindur në Tetor të vitit 1988 në Fushë Kosovë. Shkollimin e mesëm e ka përfunduar në Prishtinë, Gjithashtu studimet i ka vazhduar në Universitetin AAB, në fakultetin e Administratës Publike, drejtimi “Shkenca Politike dhe Diplomaci” në Prishtinë.

Për disa vite me radhë ka qenë pjesë e shoqërisë civile i angazhuar në çështje të ndryshme, kryesisht në mbrojtjen e të drejtave dhe zhvillimit të minoriteteve në Kosovë.

Përgjatë viteve u angazhua në organizata vendore dhe ndërkombëtare. Në vitin 2014 ka nisur rrugëtimin politik, ku pas zgjedhjeve parlamentare, në qeverisjen e vitit 2017, është emruar zëvendësministër i Kulturës, Rinise dhe Sportit. Në mandatin politik të 2019, në të njejtën pozitë ka vazhduar në Ministrinë e Shëndetësisë. Gjithashtu tani është zëvendësministër i Financave, Punës dhe Transfereve. Z.Makreshi është antarë i kryesisë së Partisë së Ashkalinjëve për Integrim, dhe kryetar dege në Fushe Kosove.

 

Jeton në Fushë Kosovë, është i martuar dhe ka një djal.