Lajmet

Ministri Murati priti në takim ambasadorin gjerman në Kosovë Jorn Rohde

06/04/2021

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka pritur sot në takim njoftues ambasadorin e Republikës Federale të Gjermanisë në Kosovë Jorn Rohde, ku kanë diskutuar për mundësitë e thellimit të bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve, veçanërisht për zbatimin e marrëveshjeve që dalin nga marrëveshja kornizë ndërmjet shtetit të Kosovës dhe atij gjerman.

Ambasadori  gjerman Jorn Rohde e uroi Ministrin Murati për detyrën e re dhe gjithashtu shprehi gatishmërinë e tij dhe të shtetit gjerman për ndihmë dhe bashkëpunim me institucionet qeverisëse të Kosovës, veçanërisht Ministrinë e Financave, Punës dhe Transfereve.

 

Ndërsa, Ministri Murati  e falënderoi Ambasadorin Rohde për urimet dhe vizitën dhe e njoftoi atë për planet dhe prioritetet e institucionit që drejton. Gjithashtu e shprehi gatishmërinë e tij dhe të Qeverisë Kurti për të thelluar bashkëpunimin  ndërmjet Kosovës dhe Gjermanisë, sidomos në fushën e ekonomisë dhe financave.