Lajmet

Ministri Bedri Hamza pret në takim zëvendëspresidentin e parë të BERZH Jürgen Rigterink

20/11/2018

Në vazhdën e bashkëpunimit të shkëlqyer që ka Ministria e Financave me Institucionet Financiare Ndërkombëtare dhe Donatorë, ministri Bedri Hamza priti sot në takim zëvendëspresidentin e parë të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZh) Jürgen Rigterink, i cili përmes këtij takimi hapi zyrtarisht vizitën e tij në Kosovë.

Me këtë rast, Ministri Hamza theksoi se BERZh-i vazhdon të jetë një ndër partnerët kyç dhe strategjik të Kosovës për realizimin e projekteve të mëdha infrastrukturore. Ai  gjithashtu shprehi edhe një herë vullnetin e Ministrisë së Financave për të intensifikuar bashkëpunimin aktual me BERZh-in.

Gjatë takimit Ministri Hamza i dorëzoi zëvendëspresidentit Rigterink kërkesën për financim të Projektit për ndërtimin e Qarkores së Prishtinës, për të cilin pritet që marrëveshja financiare të përmbyllet vitin e ardhshëm.

Ndërsa, zëvendëspresidenti Jurgen Rigterink shprehi edhe një herë gatishmërinë e BERZh-it për ta mbështetur zhvillimin ekonomik të Kosovës përmes realizimit të projekteve prioritare për vendin.

Gjatë takimeve tjera të ardhshme që do të ketë ministri Hamza me zëvendëspresidentin Rigterink gjatë vizitës së tij në Kosovë, pritet gjithashtu të diskutohet për progresin e projekteve të cilat janë në proces, duke identifikuar mundësitë për tejkalimin e sfidave si dhe diskutim për financimin e projekteve të tjera në sektor të ndryshëm në Kosovë, përfshirë këtu projekte për sektorin publik dhe privat.